Κυπριακο

Αμετακινητος στοχος: Απελευθερωση / Αυτοδιαθεση

Ο αγώνας μας θα τελειώσει μόνον με την απελευθέρωση της Κύπρου, εκδίωξη όλων των Τουρκικών στρατευμάτων και όλων των εποίκων και των απογόνων τους και εξάσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος της Αυτοδιάθεσης από το λαό στο σύνολό του όπως αυτό καταγράφεται στον Καταστατικό Χάρτη του Ο.Η.Ε (άρθρο 1, παρ. 2). Ο στόχος της Αυτοδιαθέσεως είναι αμετακίνητος! Δεν αποκλείονται ενδιάμεσοι σταθμοί για την επίτευξη αυτού του στόχου εφόσον δεν παρεκκλίνουν την πορεία μας.


Απορριψη της Διζωνικης Δικοινοτικης Ομοσπονδιας

Προέχει η παρεμπόδιση κάθε λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας την οποία την θεωρούμε χειρότερη από τη σημερινή κατάσταση και χειρότερη ακόμα και από τη διχοτόμηση εφόσον καθιστά την Τουρκία κυρίαρχο στο βορρά και συγκυρίαρχο στο νότο και θέτει όλες τις προϋποθέσεις για τη νομοτελειακή εξαφάνιση του Ελληνικού στοιχείου από την Κύπρο και μακροπρόθεσμη ενσωμάτωση του νησιού στην Τουρκική επικράτεια. Τελικός στόχος της Τουρκίας δεν είναι η διχοτόμηση αλλά η κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου την οποία θα επιδιώξει μέσω του επερχομένου σχεδίου «λύσης» το οποίο, όπως προβλέπεται, θα είναι χειρότερο του σχεδίου Ανάν.  Δηλαδή χειρότερο του σχεδίου, το οποίο ο λαός απέρριψε το 2004.  Ας έχει υπόψη του ο λαός ότι τα σχέδια αυτά δεν είναι σχέδια λύσης αλλά διάλυσης του Κράτους και στη συνέχεια της εξάλειψης του Ελληνισμού από την Κύπρο. Ζητούμε την άμεση επανατοποθέτηση του Κυπριακού προβλήματος στις σωστές του βάσεις, δηλαδή ως πρόβλημα εισβολής, κατοχής και εθνοκάθαρσης.


Αγγλοαμερικανικος Παραγοντας και Τουρκικη Πολιτικη

Οι εθνικές συμφορές δεν είναι προϊόν απλά και μόνο του τουρκικού επεκτατισμού αλλά και συνέπεια του γεωπολιτικού σχεδιασμού των αγγλοαμερικάνων, οι οποίοι για τα δικά τους συμφέροντα ευνοούν τη συρρίκνωση του Ελληνικού στοιχείου και στην εθνική του αποδόμηση.


Εσωτερικα Προγεφυρωματα

Τα σχέδια των ξένων δε θα ήσαν δυνατόν να εφαρμοστούν χωρίς την ύπαρξη εσωτερικών προγεφυρωμάτων που λειτουργούν εντός της κοινωνίας μας και διαδραματίζουν ρόλο πέμπτης φάλαγγας.  Τα προγεφυρώματα αυτά στεγάζονται στο ολέθριο ξενοκίνητο ΔΗΣΑΚΕΛ και στις θυγατρικές του οργανώσεις.  Εκ των πραγμάτων καθίσταται επιτακτική η συνεχής πάλη κατά των γραικύλων αυτών και αποκάλυψη του προδοτικού τους ρόλου τους.

 

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ :

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑ (ΚΥΠΡΙΑΚΟ) :

1.Βάση του κυπριακού είναι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης και άσκησης της κυριαρχίας της Κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη από τούρκους και άγγλους, επικράτεια της.
2. Καταγγελία απεχθούς κατακτητικού συντάγματος Ζυρίχης και συνθηκών εγγυήσεως και συμμαχίας.
3. Θέσπιση του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της κυπριακής δημοκρατίας με λαϊκή συμμετοχή στη διαμόρφωση του.
4. Ενιαίος ελληνικός στρατός με ένα πανεθνικό υπουργείο αμύνης. Ένα έθνος, μια σημαία, ένας στρατός.
5. Συμμετοχή αντιπρόσωπων του κυπριακού ελληνισμού στην ελληνική βουλή και του λαού της Ελλάδος στην κυπριακή βουλή.
6. Διακοπή των συνομιλιών. ¨Όχι στην επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με αντάλλαγμα το απευθείας εμπόριο Ε.Ε – κατεχομένων.
7. Κλείσιμο των οδοφραγμάτων . 
8. Κατάργηση των αγγλικών βάσεων.
9. Διμερείς αμυντικές συμμαχίες με χώρες της Ε.Ε αλλά και εκτός αυτής με κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Όχι στη στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ( μνήμη Κίσσιγκερ, υπαγωγή της Κύπρου στη ζώνη επιρροής του Ισραήλ, μεταφορά της αραβο-ισραηλινής σύρραξης στη Κύπρο, αναβάθμιση του ανθελληνικού ρόλου των αγγλικών βάσεων, αποκλεισμός συμμαχιών και σχέσεων με χώρες της Ε.Ε και με την Ρωσία κλπ )
10. Διπλωματικός αγώνας σε διεθνές πεδίο για άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία για σεβασμό της Κ.Δ και άμεση αποχώρηση της από την Κύπρο ως και εγκατάλειψη των επεκτατικών της σχεδίων με την χρησιμοποίηση των τουρκοκυπρίων.
11. Ειδική φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου για την ενίσχυση της άμυνας.
12. Συστηματική έρευνα για εξακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και ποινική δίωξη για απόκρυψη στοιχείων ή παρεμπόδιση της έρευνας.
13. Προετοιμασία για ένοπλη σύγκρουση με την κατοχή προς επέκταση της κυριαρχίας της Κ.Δ στην κατεχόμενη επικράτεια της.