Η αντίσταση στα σχέδια τους θα συνεχιστεί

Δεκάδες μέλη του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος παρευρέθηκαν έξω από τη βουλή για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στη πρόταση νόμου του Δημοκρατικού Συναγερμού για την τροποποίηση του κανονισμού για τη λειτουργία των Σχολείων Μέσης, ώστε να υπάρχει 10λεπτη αναφορά στο ενωτικό δημοψήφισμα

Read More

Η προδοσία δεν θα περάσει

Το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα, σήμερα, στη Λεμεσό, στον Ιερό Χώρο του Κρησφυγέτου του Αρχηγού Διγενή, τίμησε την Επέτειο του Απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, όπως της αρμόζει να τιμηθεί. . . .

Read More

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Κλιμακιο του ΕΑΚ στη Λεμεσο παρευρέθηκε χθες στην πλατεια κάστρου στην διάρκεια αντιρατσιστικού φεστιβάλ από μέλη κομματικής νεολαίας . . .

Read More

Παρέμβαση στο Δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού

Μέλη του Ε.Α.Κ πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στη συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λεμεσού που έγινε την περασμένη Τετάρτη (8/3).

Κατατέθηκε επίσημο υπόμνημα προς το δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους, με το οποίο απαιτούμε να εκδοθεί άμεσα η άδεια για την ανέγερση του Μουσείου Αγώνος της ΕΟΚΑ στον χώρο του κρυσφηγετου.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΆ ΤΟΥΣ

Υπομνημα προς: Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού 08-3-2017

Δια του παρόντος υπομνήματός μας, ζητούμε όπως το νεοκλεγέν Συμβούλιό σας εγκρίνει, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση, την έκδοση της απαραίτητης άδειας, προκειμένου ο χώρος του κρησφυγέτου, του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, μετατραπεί σε Μουσείο Αγώνος της ΕΟΚΑ ΄55-59.

Η ως άνω ενέργεια, πέραν του ότι δεν προσκρούει σε οποιαδήποτε διάταξη της κείμενης νομοθεσίας, αποτελεί και χρέος οφειλόμενης τιμής προς τον Ηγέτη και Ημίθεους Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, οι οποίοι, μολονότι ο Αγώνας τους για την ΕΝΩΣΗ καταπροδόθηκε από τις τότε πολιτικές ηγεσίες Αθηνών και Λευκωσίας, με το αίμα τους απήλλαξαν την Κύπρο από τον αποικιακό ζυγό και δημιούργησαν για όλους εμάς (και εσάς) συνθήκες ελευθέρου βίου μετά από χιλιετίες.

Η όποια άρνησή σας να εγκρίνετε την ανέγερση του Μουσείου Αγώνος της ΕΟΚΑ, συνιστά:

1. Ασέβεια προς τους Ήρωες Εθνομάρτυρες του Εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα και τον Ηγέτη του, ο οποίος τους ενέπνευσε να βαδίσουν στο Μονοπάτι της Θυσίας.

2. Αποτελεί ασύγγνωστη επίδειξη αχαριστίας αλλά και δολιότητας επιτρέπουσα σε εθνομηδενιστικούς κύκλους, οι οποίοι συνειδητά εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα, να προσβάλλουν την Ιστορία και τις αγωνιστικές παρακαταθήκες του Κυπριακού Ελληνισμού.

3. Αποτελεί ανεπίτρεπτη περιφρόνηση της Ιστορικής Αληθείας και της Οφειλομένης Τιμής προς τις προσωπικότητες του Αγώνος, οι οποίες διαμόρφωσαν και λάμπρυναν την Ιστορία του Τόπου.

Διατελούμε

Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα
Αντώνης Πιερίδης
Γενικος Γραμματέας

Αντισυγκέντρωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλας

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα (Ε.Α.Κ.) πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης (10/1) αντισυγκέντρωση στο οδόφραγμα του Λήδρα Παλας, παρατάσσοντας 50μελη ομάδα απέναντι από εκατοντάδες Τούρκους και Tουρκοπροσκυνημένους.

Read More

Εκδήλωση στον Αερολιμένα Λάρνακος

Εντός του Αερολιμένος Λάρνακος, από όπου ανεχώρησε ο μοιραίος για το Νησί, Πρόεδρος Αναστασιάδης, με αποστολή την παράδοση της Κύπρου στους Τούρκους, το Νεοσυσταθέν Κίνημά μας "Εθνικιστικό Απελευθερωτικό Κίνημα" έδωσε σήμερα παρουσία με εικοσαμελή ομάδα.

Read More

Διαμαρτυρία για τις προδοτικές διαπραγματεύσεις - Αεροδρόμιο Λάρνακας

Αντιπροσωπεία του Εθνικιστικού Απελεθερωτικού Κινήματος (Ε.Α.Κ.) παρευρέθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας το πρωί της Κυριακής (8/1) και προχώρησε σε διαμαρτυρία για τις προδοτικές διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γενεύη

Read More