Δήλωση Γενικού Γραμματέα Ε.Α.Κ. για το εδαφικό

Ο γενικός γραμματέας του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος (Ε.Α.Κ.), κύριος Αντώνης Πιερίδης, προέβη στην ακόλουθη τοποθέτηση με αφορμή τις διαβουλεύσεις που γίνονται για την επανέναρξη των συνομιλιών, με τα κριτήρια του εδαφικού να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο:

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει κανένα δικαίωμα να παζαρεύεται τη γη των προγόνων μας. Παζάρι να κάνει στα δικά του χωράφια, όχι στην πατρίδα μας.

Τα σύνορα μας δεν είναι ούτε στη Μορφού, ούτε στην Καρπασία. Η δική σας «επανένωση» μέσω ομοσπονδίας τουρκοποιεί (με τη δική σας υπογραφή) την Κερύνεια όπως και το 30% της Κύπρου σε πρώτο στάδιο. Σε δεύτερο στάδιο θα τεθεί σε λειτουργία η επιχείρηση για εκτουρκισμό ολόκληρου του νησιού.

Απορρίπτουμε κάθε λύση ομοσπονδίας-συνομοσπονδίας. Απορρίπτουμε κάθε διαπραγμάτευση με τους κατακτητές. Το πλαίσιο λύσης του κυπριακού προβλήματος βρίσκεται στα φυλακισμένα μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Έχουμε καθήκον απέναντι στους ήρωες μας να παλέψουμε με κάθε κόστος για την απελευθέρωση. Για μια πραγματική απελευθέρωση όπου θα ανακαταλάβουμε το 100% του εδάφους μας, συμπεριλαμβανομένων και των αγγλοκρατούμενων βάσεων. Δεν πρόκειται να τους χαρίσουμε ούτε μια σπιθαμή ελληνικής γης».