ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Κ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Α.Κ., από την Αστυνομία και ανοχής της εξύβρισης των Ηρώων του Έθνους

Κύριε Αρχηγέ της Αστυνομίας

Καταγγελία εναντίον αστυνομικών για ανοχή προσβολής Ηρώων από εθνομηδενιστές και περιστολής των δικαιωμάτων πολιτών (Ε.Α.Κ.)
________________________________________________________

Κατ΄ εντολή των αντικατοχικών διαδηλωτών, του Εθνικιστικού Απελευθερωτικού Κινήματος (Ε.Α.Κ) σας κοινοποιώ τα κάτωθι:

Την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, ώρα 19:15, πραγματοποιήθηκε ειρηνική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας μελών του Ε.Α.Κ., εμφορουμένη από αντικατοχικά αισθήματα, προκειμένου να εκδηλωθεί η αντίθεση τους στη σχεδιαζόμενη νόθα λύση του Κυπριακού προβλήματος καις στις διεργασίες που λαμβάνουν χώραν προς την κατεύθυνση αυτή.

Επελέχθη, το συγκεκριμένο μέρος ως τόπος διαμαρτυρίας για το λόγο ότι έχει καθιερωθεί ως χώρος αντικατοχικών εκδηλώσεων.

Κατά την έλευση των μελών του Ε.Α.Κ., στον προαναφερθέντα χώρο, ομάδα υπόπτων στοιχείων, τα οποία προφανώς ήταν Τούρκοι ή άτομα προσκείμενα στο χώρο του ΑΚΕΛ και της άκρας αριστεράς, όπως και αναρχικοί άρχισαν να ασχημονούν και να προκαλούν με χυδαίες ύβρεις τα μέλη του Ε.Α.Κ. Τα εν λόγω ύποπτα στοιχεία ύβριζαν ακόμα και Ήρωες του Εθνικοαπευλευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ και λοιδωρούσαν τη θυσία των νεομαρτύρων του Ελληνισμού, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και προς τούτο υπάρχουν και σχετικά ηχητικά τεκμήρια.

Η καθ΄ όλα προκλητική συμπεριφορά των ασχημονούντων ανθελλήνων προκάλεσε, ως ήτο φυσικό, την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες των μελών Ε.Α.Κ., οι οποίοι κάλεσαν τους επικεφαλής, της παριστάμενης αστυνομικής δύναμης, να επέμβουν προς συμμόρφωση των ασχημονούντων.

Αντί τούτου, και προς μεγάλη έκπληξη των νομιμοφρόνων πολιτών, μελών του Ε.Α.Κ., η Αστυνομία, όλως απροκλήτως και αναιτίως, αντί να συμμορφώσει τους ασχημονούντες, επιτέθηκε με πρωτοφανή βαναυσότητα εναντίον των μελών του Ε.Α.Κ., προκαλώντας τον τραυματισμό μερικών από αυτούς. Μερικά ονόματα από την αστυνομική δύναμη που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βαναυσότητα εναντίον των μελών του Ε.Α.Κ., ήταν κάποιος Στυλιανού και κάποιος Μουστάκας, ο οποίος, μάλιστα, Μουστάκας, στην προσπάθεια του να κτυπήσει νεαρό μέλος του Ε.Α.Κ., τον κυνηγούσε, σε μεγάλη απόσταση μακριά από τον όγκο της αστυνομικής δύναμης, γεγονός που επέσυρε την οργή του προϊσταμένου του, ο οποίος κραύγαζε χυδαίες βρισιές, εις επήκοον των παρισταμένων.

Η καθ΄ όλα απρόκλητη και παράνομη επίθεση, προφανώς κατόπιν διαταγών άνωθεν, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και συγκεκριμένα το άρθρο 21.
Δια το λόγο αυτό, και προκειμένου να αποτραπεί ανεπίτρεπτη διολίσθηση προς αυταρχικές συμπεριφορές, οι οποίες απάδουν του δημοκρατικού πολιτεύματος της Χώρας και δια των οποίων, ενδεχομένως, να επιχειρηθεί φίμωση των αντιφρονούντων στη δρομολογούμενη νόθα λύση ξεπουλήματος της Κύπρου, σας καλούμε όπως κατ΄ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας πράξετε κάθε τι αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλισθεί το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία και η πειθαρχική τιμωρία των μελών της αστυνομικής δύναμης, τα οποία, αντί κατά τη συνταγματική επιταγή να προστατεύσουν τους νομοταγείς διαδηλωτές, άσκησαν βάναυση βία σε βάρος τους, προστατεύοντας τους ασχημονούντες και αντεθνικώς δρώντες.

Για να μην θεωρηθεί υπερβολή η αναφορά μου σε άνωθεν υποκίνηση της παριστάμενης αστυνομικής δύναμης προς περιστολή των δικαιωμάτων των νοματαγών μελών του Ε.Α.Κ., θέτω εις γνώσιν σας το περιεχόμενο των επιστολών, οι οποίες δημοσιεύθηκαν χθες στον τύπο, του Γραμματέα της ΠΕΟ, Κυρίτση και μιας κυρίας ονόματι Βαλανίδου, η οποία μάλιστα, προ καιρού είχε προκαλέσει το Παγκύπριο, διότι ως δασκάλα προπαγάνδιζε στους μαθητές της κατά των εθνικών επετείων και κατά των Ηρώων του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα του Έθνους, με αποτέλεσμα να διαταχθεί πειθαρχική δίωξη της. Οι εν λόγω επιστολές θυμίζουν την παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Το προκλητικό περιεχόμενο των εν λόγω επιστολών αποτελούν προσπάθεια φίμωσης της φωνής των αντιφρονούντων στην πολιτική του ΑΚΕΛ και των λοιπών εθνομηδενιστών και προσπάθεια βάναυσης παραβίασης των δικαιωμάτων των μελών του Ε.Α.Κ., αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, οι οποίοι το 2004, ψήφισαν εναντίον της νόθας λύσης.

Διατελούμε
Παναγιώτης Π. Κλεοβούλου - Νομικό Τμήμα Ε.Α.Κ.